Vanilkový lusk Gourmet B
Vanilkový lusk v prémiové kvalitě přímo k vám
ODRŮDA: Vanilla planifolia (Bourbon)
PŮVOD: Sumatra
OBSAH VANILINU: 2,0 až 3,0 %
DÉLKA LUSKŮ: 13 až 18 cm
ZBYTKOVÁ VLHKOST: 32 až 35 %
Detailní popis produktu
Vanilkové lusky prémiové kvality vznikají po dlouhém a pečlivém procesu zrání a následné sklizně. Od ručního opylení květu až po sklizeň uběhne minimálně 9 měsíců, během nichž se v lusku plně vyvinou všechny aromatické látky. Lusky jsou sklízeny v celistvém stavu, což zajišťuje jejich prémiovou kvalitu bez puknutí. Po sklizni procházejí tradičními procesy fermentace, sušení a staření. Pro dasažení plného, baculatého těla a intenzivního chuťového profilu je zbytková vlhkost lusků snížena na max 35 % hmotnosti lusku. Lusky jsou celistné, mají plné a robusní tělo, lesklý olejový povrch a jsou bez jakýchkoliv defektů či poškození.
Vzhled a vlastnosti
- Obsah vanilinu: 2,0 až 3,0 %
- Barva: tmavě hnědá s jemně lesklým olejovým povrchem
- Struktura: pružné lusky s plným a robustním tělem
- Vlhkost: maximální vlhkost 35 % přispívá k intenzivnímu chuťovému profilu
- Unikátní znak: lusky jsou bez defektů, baculaté a olejnaté
Použití
Vanilkový lusk Premium jsou ideální pro:
- Dezerty: pečené i nepečené dezerty, pudinky, zmrzlinu, čokoládové, krémové i ovocné pochoutky
- Nápoje: prémiové koktejly, kávu, alkoholické i nealkoholické drinky
- Slaná jídla: asijské speciality, dušená masa, omáčky, bramborová kaše, zeleninové pyré, krémové polévky
Určení
Prémiová vanilka je perfektní volbou pro profesionální i domácí cukráře, pekaře, kuchaře, barmany a baristy, kteří hledají prémiovou chuť i kvalitu. Je vhodná také pro výrobce prémiových nápojů.
Složení
100% přírodní vanilkový lusk bez přidaných látek a konzervantů.
Záruka
Vanilková orchidej je pěstována v tropické džungli, v přirozených podmínkách, které podporují její růst. Jedinou lidskou pomocí je ruční opylení květů a následná sklizeň. Lusky jsou poté ručně tříděny a dále zpracovávány tradičními postupy v místě původu. To vše lidmi, pro něž je vanilka podstatným smyslem života.
Trvanlivost a skladování
Vanilkové lusky si uchovávají svoji kvalitu 24 měsíců, pokud jsou skladovány v neotevřeném balení při pokojové teplotě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.