RECEPT - Vanilkové rohlíčky

Ingredience

  • Hladká mouka 240g
  • Máslo 150g
  • Vlašské ořechy 100g
  • Cukr moučka 60g
  • Vanilkový lusk 1ks

Na obalení:

  • Cukr moučka 500g
  • Vanilkový lusk 1ks

Příprava

Postup:

  • Na vál si vysypeme mouku, cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Nakonec přidáme vyškrábnutý vanilkový lusk i se slupkou. Všechny suroviny důkladně propracujeme ve stejnorodé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočívat do druhého dne.
  • Na druhý den z těsta vypracujeme malé rohlíčky a pečeme na plechu s pečícím papírem na 180°C cca 10-15 minut (čas se může lišit dle tipu trouby).

Vanilkový cukr na obalení:

  • Cukr moučka smícháme s vyškrábnutým vanilkovým luskem a slupkou. Necháme uležet v uzavíratelné skleněné nádobě.