RECEPT - Vanilkové rohlíčky
Ingredience
- Hladká mouka 240g
- Máslo 150g
- Vlašské ořechy 100g
- Cukr moučka 60g
- Vanilkový lusk 1ks
Na obalení:
- Cukr moučka 500g
- Vanilkový lusk 1ks
Příprava
Postup:
- Na vál si vysypeme mouku, cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Nakonec přidáme vyškrábnutý vanilkový lusk i se slupkou. Všechny suroviny důkladně propracujeme ve stejnorodé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočívat do druhého dne.
- Na druhý den z těsta vypracujeme malé rohlíčky a pečeme na plechu s pečícím papírem na 180°C cca 10-15 minut (čas se může lišit dle tipu trouby).
Vanilkový cukr na obalení:
- Cukr moučka smícháme s vyškrábnutým vanilkovým luskem a slupkou. Necháme uležet v uzavíratelné skleněné nádobě.