Detailní popis produktu
ODRŮDA: Vanilla planifolia (Bourbon)
PŮVOD: Sumatra
OBSAH VANILINU: 1,5 až 2,0 %
DÉLKA LUSKŮ: 13 až 18 cm
ZBYTKOVÁ VLHKOST: 25 až 30 %.
POPIS PRODUKTU
Růst standardního lusku vanilky vyžaduje 7 až 8 měsíců od opylení květu, aby byla dosažena jeho zralost. Lusk má téměř plně vyvinuty všechny aromatické látky, v okamžiku sklizně je zajištěna jeho celistvost. Po dokončení procesů fermentace, staření a sušení jsou lusky celistvé, mají tenké tělo a matný povrch. Lusky mají mírné defekty a poškození.
URČENÍ
Experimentální domácí cukráři, pekaři a kuchaři, hledající průměrnou kvalitu za nejnižší cenu.
KONCENTRACE
1,5 až 2 % vanilinu z vysušeného lusku (případně po senzorické anylýze doplníme koncentrace dalších látek).
INGREDIENCE
Přírodní vanilkový lusk, nic více.
ZÁRUKA
Vanilková orchidej je pěstována ve svém přirozeném prostředí, obklopená tropickou džunglí. Pro svůj růst nepotřebuje kooperaci s člověkem, s výjimkou opylení květů a sběru lusků. Po sklizni jsou lusky ručně tříděny a dále zpracovávány ve svém přirozeném prostředí. To vše lidmi, pro něž je vanilka podstatným smyslem života.
FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI
V důsledku tenkého těla může zbytková vlhkost klesnout až na 25% hmotnosti lusku. Mají hnědý, matný vzhled. Tělo je pružné, tenké. Mohou mít mírné vizuální defekty v podobě skvrn a mírná poškození typu prasklina. Mají větší počet vanilkových lusků na 1 kg.
DOBA POUŽITELNOSTI
24 měsíců v neotevřeném balení při teplotě <20°C.