Detailní popis produktu
ODRŮDA: Vanilla planifolia (Bourbon)
PŮVOD: Sumatra
OBSAH VANILINU: 1,5 až 2,0 %
DÉLKA LUSKŮ: 18 až 25 cm
ZBYTKOVÁ VLHKOST: 30 až 32 %
POPIS PRODUKTU
Růst standardního lusku vanilky vyžaduje 7 až 8 měsíců od opylení květu, aby byla dosažena jeho zralost. Lusk má téměř plně vyvinuty všechny aromatické látky, v okamžiku sklizně je zajištěna jeho celistvost. Po dokončení procesů fermentace, staření a sušení jsou lusky celistvé, mají tenší tělo a matný povrch. Lusky mohou mírné defekty a poškození.
URČENÍ
Domácí cukráři, pekaři a kuchaři, vyžadující průměrnou kvalitu za nížší cenu.
KONCENTRACE
1,5 až 2 % vanilinu z vysušeného lusku (případně po senzorické anylýze doplníme koncentrace dalších látek).
INGREDIENCE
Přírodní vanilkový lusk, nic více.
ZÁRUKA
Vanilková orchidej je pěstována ve svém přirozeném prostředí, obklopená tropickou džunglí. Pro svůj růst nepotřebuje kooperaci s člověkem, s výjimkou opylení květů a sběru lusků. Po sklizni jsou lusky ručně tříděny a dále zpracovávány ve svém přirozeném prostředí. To vše lidmi, pro něž je vanilka podstatným smyslem života.
FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI
V důsledku slabšího těla může zbytková vlhkost lusků klesnout až na 30% hmotnosti lusku. Mají hnědý, matnější vzhled. Tělo je pružné a tenší. Mohou mít mírné vizuální defekty v podobě skvrn. Mají větší počet vanilkových lusků na 1 kg.
DOBA POUŽITELNOSTI
24 měsíců v neotevřeném balení při teplotě <20°C.