RECEPT - Piña Colada s kokosovým sorbetem a vanilkovo-ananasovou pěnou

Piña Colada s kokosovým sorbetem a vanilkovo-ananasovou pěnou s použitím Vanilkového extraktu Premium a Mleté vanilky Premium

Ingredience:

  • 50 ml bílého rumu
  • 90 ml ananasového džusu
  • 80 g kokosového sorbetu s vanilkou
  • 1/2 lžičky Vanilkového extraktu Premium
  • Špetka Mleté vanilky Premium (na dochucení pěny)
  • 2 plátky čerstvého ananasu na ozdobu
  • Led (dle potřeby)

Postup:

1. Příprava koktejlu:

  • Do mixéru vložte 80 g kokosového sorbetu, bílý rum a ananasový džus. Přidejte 1/2 lžičky Vanilkového extraktu Premium.
  • Mixujte společně s ledem, dokud směs nezíská krémovou konzistenci.

2. Příprava vanilkovo-ananasové pěny:

  • Do samostatné nádoby nalijte malé množství ananasového džusu (cca 30 ml) a přidejte špetku Mleté vanilky Premium. Pomocí šlehače nebo mixéru vyšlehejte do lehké pěny.

3. Servírování:

  • Koktejlovou směs nalijte do sklenice a na povrch přidejte vanilkovo-ananasovou pěnu, která drinku dodá zajímavou texturu a chuť.

4. Ozdoba:

  • Na okraj sklenice připevněte dva plátky čerstvého ananasu jako dekoraci.

5. Tipy:

  • Pokud chcete sladší verzi, můžete přidat trochu kokosového mléka nebo dosladit koktejl podle chuti.
  • Vanilkový extrakt a mletá vanilka dodají koktejlu jemnou vůni a hloubku chuti, která krásně doplní tropické tóny ananasu a kokosu.
  • Tento elegantní a bohatý koktejl propojuje klasickou Piña Coladu s vanilkovými akcenty pro neodolatelnou chuťovou explozi!