RECEPT - Piña Colada s kokosovým sorbetem a vanilkovo-ananasovou pěnou
Piña Colada s kokosovým sorbetem a vanilkovo-ananasovou pěnou s použitím Vanilkového extraktu Premium a Mleté vanilky Premium
Ingredience:
- 50 ml bílého rumu
- 90 ml ananasového džusu
- 80 g kokosového sorbetu s vanilkou
- 1/2 lžičky Vanilkového extraktu Premium
- Špetka Mleté vanilky Premium (na dochucení pěny)
- 2 plátky čerstvého ananasu na ozdobu
- Led (dle potřeby)
Postup:
1. Příprava koktejlu:
- Do mixéru vložte 80 g kokosového sorbetu, bílý rum a ananasový džus. Přidejte 1/2 lžičky Vanilkového extraktu Premium.
- Mixujte společně s ledem, dokud směs nezíská krémovou konzistenci.
2. Příprava vanilkovo-ananasové pěny:
- Do samostatné nádoby nalijte malé množství ananasového džusu (cca 30 ml) a přidejte špetku Mleté vanilky Premium. Pomocí šlehače nebo mixéru vyšlehejte do lehké pěny.
3. Servírování:
- Koktejlovou směs nalijte do sklenice a na povrch přidejte vanilkovo-ananasovou pěnu, která drinku dodá zajímavou texturu a chuť.
4. Ozdoba:
- Na okraj sklenice připevněte dva plátky čerstvého ananasu jako dekoraci.
5. Tipy:
- Pokud chcete sladší verzi, můžete přidat trochu kokosového mléka nebo dosladit koktejl podle chuti.
- Vanilkový extrakt a mletá vanilka dodají koktejlu jemnou vůni a hloubku chuti, která krásně doplní tropické tóny ananasu a kokosu.
- Tento elegantní a bohatý koktejl propojuje klasickou Piña Coladu s vanilkovými akcenty pro neodolatelnou chuťovou explozi!